baie fierbinte cu spuma

O baie fierbinte cu spumă, o carte bună, un pahar de vin roșu, bosanova în surdină. Un vis, devenit realitate! O jumătate de oră de relaxare, în care aproape am uitat de copil. Totul a fost posibil cu ajutorul jumătății mele mai bune.

Nu sunt o fană a băilor lungi și fierbiniți, dar din când în când mai simt nevoia uneia. De aproximativ 5 ani (4 la bloc și unul la casă) am avut cabină de duș. De curând însă am insalat și cada. O dată pe săptămână mă bălăcesc cu Emma, adoră să înoate cu colacul de gât, dar eu doar o păzesc. Așa că tânjeam după scena descrisă mai sus. Și cum Emma s-a mai mărit și rezistă cam 0 oră jumătate, chiar două fără mine (țâță- bănuiesc că asta sunt pentru ea :D) soțul mi-a dat o pauză de relaxare.

Așadar, am hrănit copilul, chiar l-am adormit și țuști am fugit în baie. Cu sufletul la gură am dat drumul la apa fierbine, am pus multă spumă și am așteptat să se umple. Între timp cu inima cât un purice ciuleam urechile să nu cumva să aud plânsete. Ca să verific am dat coborât să îmi iau un pahar de vin. Nu dați cu pietre, dr. Jack Newman guru alăptatului spune că alcoolul cu moderație nu afectează bebelușul, iar eu nici măcar nu am terminat paharul de vin. Nu se auzea niciun zgomot așa că tiptil, tiptil am urcat iar și m-am cufundat în apa fiartă cu multă, multă spumă. Am dat drumul unui playlist cu bossa nova, am luat ultimul volul al Tetralogiei napolitane și m-am bucurat ca un copil de o jumătate de oră. Aveam bilet de voie o oră, dar Emma s-a trezit și deși nu plângea, ba chiar chicotea cu tăticul ei mi-a fost teamă să nu se pună pe plâns și am ieșit din cadă.

Nu vreau doar să mă laud ci să vă spun că se poate să vă alocați puțin timp dacă soțul este implicat în creșterea copilului. Așa ar trebui să fie normal. Copilul trebuie să petreacă timp cu amândoi părinții, iar mamele au dreptul să respire din când în când.

 

3 Shares
Share: