wrap

Ne place să călătorim și dacă timpul și finanțele ne-ar permite am face-o și mai des. Chiar înainte de a rămâne însărcinată am decis să îmi iau copilul după mine peste tot pe unde vom pleca și noi, indiferent de vârstă. Așa că prima deplasare a Emmei a fost la o lună jumătate, la București. Am îmbinat utilul cu plăcutul și chiar dacă a fost obositor pentru toți trei ne-a plăcut.

Să pleci cu un bebeluș la drum nu e ușor, bagajul nostru a fost mai mic decât al ei. Stau și mă gândesc cum o să fie oare când o să înceapă diversificarea și o să plecăm și cu mâncare, aparat de aburi etc. după noi. Emma are o problemă cu refluxul și vomită mult, foarte mult, așa că bagajul ei pentru 2 zile a cuprins aproape toate body-urile pe care le are, scutece de finet, păturici, 2 wrapuri, aleze, pamperși, pantalonași și o rochiță căci am fost și la o nuntă.

Cel mai frică ne-a fost de drum, mai ales că aveam oră la care trebuia să ajungem la București pentru că aveam programare cu mașina la service. Dar Emma a fost foarte cuminte, i-am dat să mănânce înainte de a pleca de acasă și a dormit până aproape de Pitești. Am reușit destul de repede, nu suficient de repede pentru ea care plângea cu lacrimi de crocodil, să găsim un loc unde să putem opri pentru a-i da de mâncare. O alăptez și chiar dacă ar fi simplu să o iau în brațe și să îi dau să mănânce din mers evit pe cât pot asta pentru siguranța ei. Recunosc că în oraș mai fac asta, să arunce cu pietre cine nu a încălcat niciodată regulile. Pe autostradă s-a pus iar pe plâns, aparent nu i-a ajuns lăpticul de la Pitești și nu vreți să știți cum m-am contorsionat și ce au îndurat coastele mele ca să o alăptez în scoică. Am ajuns cu bine și la timp și cât a stat mașina în service noi am dat o tură prin Ikea unde salvator a fost wrapul. După părerea mea e cea mai tare invenție în materie de plimbat bebeluși. De multe ori nu este chip să stea în cărucior: plânge, se zbate, se zvârcolește și nu poate fi calmată orice ai face, aproape orice…imediat ce o pun în wrap și fac câțiva pași se îmbânzește, iar la scurt timp adoarme. Recordul de somn în wrap este de 5 ore și probabil ar mai fi dormit așa dacă nu amorțeam eu și nu o scoteam. În wrap a dormit cât timp a mâncat și ne-am plimbat printre rafturile magazinului, cu o trezire pentru alimentarea cu lăptic. Tot în wrap am dat o tură prin Bebe Tei și Jumbo unde am lăsat banii pe încă o nuntă. Am fost să luăm 3 chestii și am plecat cu mașina plină :D, dar despre faptul că nu ne putem abține de la a cumpăra toate nimicurile o să povestesc altă dată.

Eu ador Bucureștiul, îmi place forfota, faptul că nu ai cum să te plictisești niciodată, mereu sunt organizate evenimente, sunt o mulțime de muzee, teatre, baruri și cafenele, parcuri, clădiri vechi ce merită admitare și lista ar putea continua. Din păcate apropate de fiecare dată când ajungem la București noi ne petrecem timpul la cumpărături. De data asta am avut mai mult timp, dar am fost cu bebele așa că am făcut o vizită Cișmigiului care mi s-a părut neîngrijit rău. Mi-a plăcut însă că spre deosebire de parcurile craiovene acolo aveai voie să stai pe iarbă. Ne-am plimbat, am băut o cafea, ne-am relaxat, lucru care nu ne-a ieșit de prea multe ori în formulă completă.

Nunta a fost minunată, la Pădurile Regale Corbeanca unde pe lângă decorul de basm, mâncarea a fost excelentă, iar servirea impecabilă. Organizatorii de evenimente din Craiova ar avea ce să învețe. În primul rând chelnerii erau zâmbitori și săritori, niciodată paharul de apă nu era gol, iar cel mai impresionant a fost faptul că niciun fel nu a fost pus la masă fără ca noi să ne așezăm. Cum am fost cu Emma am stat mult pe afară și am mâncat pe rând și de fiecare dată măncarea a fost adusă când noi ne-am așezat, astfel nu am mâncat friptură sleită sau rece. Mirii au fost frumoși foc și relaxați, formația antrenantă, ce mai cea mai frumoasă nuntă la care am fost vreodată! Iar Emma a dormit dusă afară, întâi în wrap, apoi înfofolită într-o păturică, în ciuda celor 13-14 grade cât s-au făcut spre dimineață.

Am ajuns acasă duminică seara obosiți toți trei, dar ne-am simțit bine. Multă lume se miră când aude că o iau pe Emma peste tot cu mine, dar nu aș putea face altfel. Până acum ne-am descurcat de minune și sunt sigură că și pe viitor va fi la fel.

 

 

 

 

289 Shares
Share: