mulaj

sunt amintirile de la 2 luni ale Emmei. Plus o ședință foto. Două ore ne-am chinuit să îi luăm Emmei mulajul de la picior și mână. Ziceai că suntem la Exatlon, așa am transpirat de rău. Proba a fost una de foc căci nu e deloc ușor să faci un bebeluș să țină palma dreaptă.

Ieri am sărbătorit două luni de … Emma, două luni de fericire pură, două luni în care mă minunez în fiecare zi că am făcut așa copil. În fiecare lună exploatez talentul tăticului și organizez o ședință foto. De data asta am luat și amprenta piciorului și a mâinii. Voiam să fac asta când s-a născut, dar am uitat să cumpăr kitul. Mi-am amintit când am fost la București și abia acum am reușit să luăm mulajul.

Lucian este mai îndemânatic așa că a pregătit materialul pentru mulaj în timp ce îi povesteam Emmei ce vom face și alte minuni ce mi-au trecut prin cap. Sărăcuța era obosită și înfometată, dar trebuia să facă și baie și oricum vomită foarte mult, dacă îi dădeam lapte înainte de a o spăla riscam să se îmbăieze în iaurt. După ce a întins de mai multe ori materialul pentru mulaj, un fel de plastilină albă (tati e perfecționist și făcea niște cute) i-am pus piciorușul. Buuuunn! Totul a mers strună. La mână s-a schimbat situația. Au început luptele. Emma avea pumnul încleștat mai ceva ca un boxer. Noi încercam să i le răsfirăm, ea nici în ruptul capului nu se lăsa. Nu te-ai aștepta ca un bebeluș să aibă atâta forță.

“Ține tu, stai așa, hai la stânga, ba la dreapta!”

Plosc am pus mâna, dar nu prea a ieșit bine. A refăcut planșa de mulaj și iar au început chinurile. Bietul copil nu pricepea ce vrem, de ce îl chinuim, s-a pus pe plâns și și-a încleștat și mai rău pumnii. Iar am reușit o tentativă de amprentă. Intraseră degetele așa aiurea că ziceai ca e o gheară de pasăre nu mânuță de bebeluș. Emma plangea de mama focului, noi eram transpirați. Era clar că va mai dura până la baie așa că am pus-o la sân puțin și am reluat procesul. Si a treaia oară ne-a înfrânt.

Trecuse o oră așa că am decis să-i facem baie, să îi dau de mâncare și să sperăm că adoarme. Nu a adormit, dar s-a relaxat. Am luat amprenta ușor, dar nu am apăsat suficient de tare în mulaj și am fost nevoiți să refacem, pentru a 5-a încercare, planșa pentru mulaj. Evrika! 5 a fost cu noroc și cum a mai rămas puțin material i-am pus și lui Fluffy lăbuța.

Sfat pentru părinții care vor să facă mulaj bebelușilor: faceți asta în primele 7-8 zile de la nașterea copilului când doarme aproape tot timpul și poate fi manevrat ușor sau așteptați până mai crește și vă puteți înțelege cu el, altfel lupte greco-romane vă așteaptă.

79 Shares
Share: