Smart cup. Cafeneaua care te răsplătește pentru minte

Dacă ați trecut prin centru, la semafoarele de la Mercur, cu siguranță ați văzut panoul publicitar “Drept înainte și după colț”. Eu l-am remarcat la începutul lunii februarie când am fost cu Emma la Muzeul Olteniei. De atunci mi-am propus să dau colțu’, dar abia acum am reușit să ajung la Smart Cup, cafeneaua care îți pune mintea la contribuție. Am vrut să îi aflu povestea așa că i-am contactat pe proprietari: Iulia și Vlad.

Ai carte, ai parte! De reduceri la cafea

Mi-a plăcut mult panoul publicitar și am găsit Smart cup pe Instagram. Mi-a plăcut și mai mult. Zi de zi au o problemă a cărei rezolvare îți aduce un discount de 25 de lei la comadă. Probelemele sunt destul de grele și m-am gândit că na e doar pentru reclamă. Numai că zi de zi problema își găsește rapid răspunsul. Până acum nu a trecut ora 10 și cineva a venit cu răspunsul. În plus au borcane cu diferite întrebări, al căror răspuns corect îți poate aduce discounturi 10%, 20% sau 100%. În plus au tot soiul de jocuri: cub rubik, puzzleuri pe care dacă le faci mai repede decât îți face barista comanda ai discount 20%.

Cafenelele în general vor să îți ia banii, nu să-ți dea. E intrigant de ce ar face cineva așa ceva. Și nu sunt singura persoană care și-a pus întrebarea asta. “La un oment dat, un client care a devenit fidel, după ce ne-am cunoscut ne-a ne-a întrebat dacă suntem ONG. Dăm senzația de ONG, dar este o afacere. În momentul de față contruim un concept. Nu ne interesează să câștigăm mulț bani de-o dată, vrem să câștigăm o comunitate. Vrem să și replicăm la un moment dat conceptul și câte puțin din multe locuri însemnă ceva”, mi-a povestit Vlad

Smart is cool, cam acesta a fost mottoul care i-a împins pe proprietari să pornească în aventura Smart cup

Ideea a încolțit în mintea lui Vlad cu ani în urmă. Voia să îmbine cumva educația cu enterteimentul. A fost nevoie să se alinieze planetele și să își întâlnească iubita ca să se concretizeze totul într-o cafenea. “Din ce în ce mai mulți elevi merg la cafenele, tipul ăsta de cafenea “to go” e pe un trend ascendent și am zis că locul ăsta e ideal ca să probăm acest experiment. A fost o idee, experiment și designul e ca un laborator”, povestește Vlad. După ce a încolțit ideea, au decis ca totul să se învârtă în jurul unui pahar, de aici și numele Smart cup. “Paharele noastre de capucino în fiecare săptămână își schimbă știința, la fel ca și problema zilnică: o săptămână este fizică, una chimie, română, bilogie etc”, Pe ele se găsesc informații ce țin de domeniul respectiv. Spre exemplu eu am prins stagiul de fizică, “feblețea” mea din liceu. Dacă exista o așa cafenea pe vremea mea poate mă descurcam mai bine.

Și că tot vorbeam de alinierea planetelor, cafeneaua s-a deschis pe 2 decembrie. Pe seară cei doi proprietari aveau să afle că în urmă cu 105 ani Einstein a revoluționat lumea cu teoria relativității. Eu zic că și ei revoluționează lumea…a cafenelelor 😀

Zi de zi își provoacă clienții și nu numai. Au lansat o revistă realizată în întregime de liceeni pe care o imprimă lunar. 1000 de exemplare sunt distribuite gratuit în cafenea și trenurile Softrans. Deși cei 10 tineri care o realizează au între 16 și 18 ani chiar ai ce citii. După absolvirea liceului locul lor va fi luat de alți liceeni, astfel revista va avea mereu un suflu nou.

Provocarea de 150 de lei

“În principiu ne adresăm oamenilor care sunt curioși, deschiși aventurii . Ai văzut și reclama noastră, (nr. Drept înainte și după colț) care cumva te atrage, atrage oamenii care sunt deschiși la provocări. Pe asta se bazează conceptul nostru pe a te provoca și în momentul în care intri indifernet dacă știi sau nu răspunsurile tot pleci cu o informație în plus, pentru că și dacă nu știi vei primi răspunsul și afli ceva. Vezi problema pe tablă, te face să îți miști mintea, iei paharul, vezi informații”, mi-a mai spus Vlad.

În luna aprilie provocarea va fi și mai mare. O vânătoare de comori prin tot orașul care îi poate aduce câștigătorului 150 lei. Zi de zi vor ascunde câte o monedă de lemn în Craiova. Cei care vor merge la cafenea vor primi indiciul care duce la monedă. După descoperirea ei trebuie să îi facă o poză și să o posteze pe instagram cu tag către cafenea. la finalul lunii cel care a găsit cele mai multe monede va primi un voucher de 150 lei. Cine se bagă?

93 Shares
Share: