Reinventează garderoba

Cheltuim în neștire pe haine. Eu cel puțin o făceam până acum un an și ceva, poate doi, când mi-am schimbat prioritățile și mi-am dat seama că nu am nevoie de toate hainele pe care le văd. E la fel ca și cu jucăriile copiilor. Așa că acum prefer să investesc în cu totul alte lucruri: cărți, vacanțe, experiențe în familie.

Abia acum mi-am dat seama că bugetul meu era grav afectat de shoppingul compulsiv. Sunt convinsă că același lucru e valabil pentru foarte multe persoane. Pe lângă gaura din buget, fenomenul este dăunător pentru mediu. Industria textilă este a doua în topul poluării după cea petrolieră. Mai mult, o mare parte dintre haine ajung la ghena de gunoi și poluează încă o dată. Materialele care nu sunt naturale nu se descompun sau se descompun în zeci sau sute de ani.

De când am decis să facem casa am plănuit să am dressing mare. Mi-a ieșit unul mare pentru unii, dar nu chiar atât cât visam eu. Acum pot spune că este suficient pentru hainele pe care le avem. Spun acum pentru că am dat o mulțime de haine, dar încă am haine pe care nu le port (mi-au rămas mici sau îmi sunt mari) și nu mă încumet să le dau. Mă tot uit la ele și nu știu ce să fac.

Așa că a venit la fix atelierul Redesign / Upcycle your Wardrobe, al Adinei Constantinescu. Pot păstra hainele vechi dându-le un nou aspect. În plus, cu siguranță nu voi risca să ies în oraș și să dau nas în nas cu alte femei îmbrăcate la fel. “De ceva vreme încerc să minimizez impactul negativ pe care acțiunile mele îl au asupra mediului în plan personal. Anul 2020 este anul în care am decis că și în plan profesional voi implementa, susține și voi continua să dezvolt măsuri eco friendly. O primă direcție este de a încuraja repurtarea rochiilor create de noi, astfel venim din acest an cu propuneri de închirere și buyback pentru rochiile din showroom. În al doilea rând încurajăm inițiativele creative de a rescrie povestea unui articol vedtimentar existent. Primul pas în acest demers va avea loc pe 20.02.2020 prin workshop-ul de Upcycle. Sperăm să primim un răspuns pozitiv și să devina o activitate periodică”, mi-a spus designerul Adina Constantinescu.

reinventeaza garderoba

Când eram mică îmi modificam hainele la mașina de cusut a mamei. Aș putea să o pun iar în funcțiune. Așa că sper să am cu cine lăsa copilul și să particip la atelier.

Așadar, primăvara bate la ușă și dacă v-ați plictisit de ce aveți în dulap, nu vreți să mai investiți în haine noi sau pur și simplu vreți să vă reinventați garderoba puteți trage o fugă la workshop. În cadrul atelierului veți putea transforma o piesă vestimentară din dulap cu ajutorul specialiștilor. Hainele vechi pot deveni piese statement.“Participanții primesc servicii de consiliere în definitivarea unui concept creativ de transformare al produsului din partea specialiștilor noștri (modelier confecții, confecționer, designer vestimentar); materiale și accesorii decorative necesare transformării, în limita disponibilității; suport în finalizarea conceptului creativ; informații despre tehnici de bază în croitorie și design vestimentar”, ne promite creatoarea Adina Constantinescu.

150 Shares
Share: