
3 zile. Atât, TREI, au fost suficiente ca să tragem mai bine de trei săptămâni de o răceală. Noi părinții, căci copilul a scăpat după două. Auzisem eu că la grădiniță duci copilul o săptămână și după îl ții acasă una, dar nu mă așteptam să se întâmple așa de repede și nicidecum atât de rău.
De mai bine de 3 săptămâni noi părinții băgăm fiecare după posibilități (eu mai puțin din cauza burții) diverse medicamente în încercarea de a scăpa de răceală. Nu mai zic că Lucian a făcut 3 teste de covid care au iesit din fericire negative. Dar momentelea astea te cam pun pe jar. Tuse, muci interminabili, răgușeală. Cam asta am experimentat toți trei. Emma a făcut și otită. Norocul a fost că am mers la ORL preventiv și nu apucase să se inflameze rău timpanul. Din fericire ea a scăpat mai repede și de luni este la grădiniță iar. Pentru cât timp rămâne de văzut.
După experiența asta am plecat în căutarea unei soluții de creștere a imunității. Nu în pădure sau la doctor google, ci am întrebat specialistul. Poțiuni magice se pare că nu există. “Sezonul rece aduce oricum scăderea imunității, iar medicamente minune care să o crească nu prea sunt. Doar o alimentație echilibrată, somn suficient și un copil fericit, ca să îi crești șansele de luptă cu boala”, mi-a spus Diana Liciu, medic specialist pediatru. Fericirea Emmei a fost mereu medicament pentru noi, nu mă așteptam să fie și pentru ea, dar chiar a ajutat. Este probabil cel mai zâmbăreț copil pe care îl știu și chiar a trecut cu zâmbetul pe buze prin tot ce au însemnat siropuri cu gust oribil, picături în nas, aerosoli.
În consecință trebuie să ne înarmăm cu multe șervețele și nervi de oțel. Și bineînțeles să nu ducem copiii răciți în colectivitate. Altfel o să plimbăm boala de la unii la alții. În plus copiii riscă să aibă complicații. “În general după prima infecție scade imunitatea și lasă loc altor germeni să îmbolnăvească”, mai spune medicul Diana Liciu.
Leave a Comment