Pompa de san electrică m-a salvat de depresie

Nu vă luați după cei/cele care recomandă pompa de sân manuală în detrimentul celei electrice. Nu există comparație. Fetița mea s-a născut cu o greutate de 2100 grame, mult prea mică pentru a suge de la sân. Oricât am încercat, și eu și ea, micuța gâfâia de ziceai că-și dă duhul. La început obosea și când trăgea din biberoanele Philips Avent Natural (au o tetină în forma sânului, dintr-un silicon mai tare), așa că am fost nevoiți să luăm bineroane cu tetine moi, pentru prematuri. Asta a însemnat muls, la greu…

Eu îmi luasem o pompă manuală, asta pentru că am tot citit păreri ale mămicilor care spuneau că e mai bună decât cea electrică. După ce am cântărit și diferența de preț am ales-o pe cea manuală, mai ales că eram convinsă că nu o să o folosesc pentru mult timp. Așa credeam…au trecut 3 săptămâni și jumătate de atunci și încă mă mulg. Două zile m-am chinuit în spital cu pompa manuală care nu scotea nici măcar un strop, așa că nu am avut încotro și m-am muls cu mâna. Au fost 2 zile de coșmar, norocul meu era că cea mică nu mânca mai mult de 30-40 ml la o masă, spre deosebire de acum când cantitatea e dublă, sau chiar mai mare (se vede că în burtică a fost privată de hrană). Nu făceam nimic altceva în afară de muls. Cu mâna procesul este unul foarte anevoios, mai ales dacă nu ai mai făcut asta. Mă chinuiam mai bine de o oră să storc pic cu pic câțiva ml de lapte, apoi se trezea mitica, o schimbam, îi dădem să mănânce și o luam de la capăt pentru a fi gata la următoarea masă. Colgea mea de salon avea o pompă manuală identică, la ea a funcționat la mine nu, oricum și cu pompa tot dura multicel.

După câteva zile eram în pragul depresiei, era cald în salon, neonatologul nu voia să mă lase să plec acasă până nu mai crește fata, eram singură cu un bebeluș care avea nevoie de mâncare, iar eu trebuia să mă mulg în continu. Plus că aveam încă dureri destul de mari de la operație. Norocul meu a fost o prietenă (să-i dea Dumnezeu sănătate că altfel o luam pe pereți) care mi-a dat împrumut pompa ei electrică. În prima zi nici aia nu a mers, dar a doua zi Aleluia! în câteva minute am strâns laptele necesar pentru o masă. Așa a devenit spitalizarea mai suportabilă. Emma a ajuns acum să cântărească aproximativ 2600 grame și încă ne luptăm cu suptul. De cele mai multe ori ea câștigă și primește biberon așa că eu mă mulg în continuare. Cum am ajuns la o producție de aproximativ 200 ml o dată nu știu ce mă făceam cu pompa manuală. Și cu cea electrică durează cam 15-20 min până golesc sânii.

În concluzie înainte de a achiziționa o pompă gâdiți-vă bine. Este posibil să o folosiți mai mult decât ați calculat și atunci merită fiecare leuț.

 

6 Shares
Share: