După atâta izolare abia aștept prima ieșire cu cortul. În fiecare an facem una sau două, excepție a fost anul 2018 când am născut. Asta pentru că am avut ceva probleme pe finalul sarcinii, exact când era vreme de cort.

Emma adoră să stea în aer liber și sunt convinsă că și anul acesta o să fie încântată de ieșirea în natură. Anul trecut, în ciuda cârcotașilor care au comentat că îmbolnăvim copilul am fost de 2 ori și pitica s-a distrat pe cinste și nici nu s-a îmbolnăvit. Încă mi se pare frig noaptea pentru cort, dar am început căutarea de locații și am dat peste o comoară: muzică live și natură.

Brezoiul Lumii devine Brezoiul muzicii românești

Când viața îi oferă lămâi fă-ți o limonadă, sau un eveniment tare mișto. Cam așa s-a întâmplat la Brezoi unde s-a dovedit că un eveniment nefast poate să genereze o minunăție. Spun asta pentru că din cauza COVID 19 festivalul Open Air Blues de la Brezoi, numit de AG Wineberg anult trecut Brezoiul Lumii, s-a amânat pentru 2021. Oragnizatorii însă au scos din joben un iepure magic, Live Music Summer Camp Brezoi și toată vara vom avea parte de weekenduri muzicale cu trupe autohtone.

“N-a fost un plan gândit din timp. Din cauza frustrărilor că nu o sa fie  festivalul, că în cel mai bun caz va trebui să așteptăm până la toamnă să avem parte de muzică live în cluburi ne-a venit ideea Summer Camp Brezoi, unde vom organiza în fiecare weekend evenimente cu muzică live. Timpul de organizare este relativ scurt, dar am avut sprijinul administrației locale, locația era deja amenajată pentru organizare de evenimente, campingul funcțional, dotat cum trebuie așa că ne-am mobilizat. Totul a fost pe repede înainte și sper să iasă ceva frumos”, mi-a mărturisit Mihai Mugescu, președintele Asociației Rock Mentor, organizatorul Brezoi Open Blues și Summer Camp.

foto: coltisorderomania.ro

Cu așa un line-up pentru primul eveniment nu ai cum să dai greș aș zice eu. În perioada 19-20 iunie va avea loc Baricada Folk ce îi va aduce pe scenă pe  Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Victor Socaciu, Mircea Vintilă, Emeric Imre, Magda Puskas și Rareș Suciu, Cătălin Stepa, Dinu Olarasu, OCRU(Adrian Mărgineanu și Dorin Pitariu), Adrian Bezna, Ovidiu Mihăilescu, Nicolae Zotta, Tatiana și Marius Ojoc. Biletele și abonamentele s-au pus în vânzare online pe siteul iabilet.ro. Numărul este limitat la doar 500 de participanți pentru fiecare seară de eveniment.

Următorul weekend va fi dedicat rockului. Vineri seara va urca pe scenă trupa Compact și formația locală Prometeu, iar sâmbata Cargo și formația piteșteană Fără vise. Următoarele evenimente vor fi anunțate pe paginade facebook Live Music Summer Camp Brezoi.

Organizatorii sunt la curent cu toate măsurile speciale care se aplică în perioada pandemiei pentru buna desfășurare a activităților Live Music Summer Camp Brezoi ce va fi la dispoziția turiștilor în fiecare zi pe toată perioada verii și dispune de:
· 6000 metri pătrați destinați concertelor în aer liber și teraselor
· concerte în fiecare weekend
· zonă de camping de 3000 de metri pătrați pentru corturi și rulote, numărul este limitat, iar taxa de campare este de 20 lei + taxe ticketing pentru fiecare persoană.
· zonă de plajă pe malul râului Lotru
· parc cu loc de joacă pentru copii și teren de sport multifuncțional (tenis, baschet, mini fotbal, volei)

foto: valceaturistica.ro

Și dacă tot ajungi pe Valea Lotrului e păcat să nu îi descoperi frumusețea

Traseele turistice sunt numeroase. Cele mai importante sunt în bazinele superioare ale văilor Lotrului și Latoriței, cu plecări din Obârșia Lotrului, Vidra, Petrimanu și Galbenu. Acestea ajung pe culmile principale din Munții Parâng, Latoriței și Căpățânii.
Brezoi (320 m) – Vf. Ţurţudanu (563 m) Durata: 45’
Brezoi (320 m) – Valea Doabrei – Piatra cu Găuri (650 m)Durata: 1 h
Brezoi (320 m) – Valea Doabrei – Vf.Suliţa (1013 m) – Valea Călinești – Călinești (315 m) Durata: 4-5 h
Brezoi (320 m) – Vf. Narăţu (1509 m) – Poiana Târsa (1275 m) – Gura Lotrișorului (290 m) Durata: 4 – 5 h
Vasilatu (340 m) – Pleașa Brezoiului (1000 m) – Păscoaia (350 m)Durata: 4-5 h
Proieni – Poiana Suliței – Vf. Veverețu (1376 m) Durata: 5-6 h
Proieni – Bețel – Proieni Durata: 2-3 h
​Proieni – Bețel – La Cheie Durata: 15-20′
Călinești (315 m) – Valea Călinești – Valea Lotrișorului – Muchia Jariștei – La Chilii – La Lac (745 m) Durata: 2 h

foto: dordeduca.ro
foto:coltisorderomania.ro


Valea Lotrului dispune de numeroase obiective turistice naturale și istorice. Cele mai valoroase situri naturale sunt Melcii Doabrei (Carapacele Doabrei), Piatra cu Găuri de pe Valea Doabrei, Piatra cu Găuri de pe Valea Glodului, cascadele Moara Dracilor, Boroncioaia și Apa Spânzurată (din bazinul Latoriţei), Cascada Scorușu (bazinul Bucuresei Mari), lacurile glaciare Gâlcescu, Vidal, Pencu, Păsări, Zănoaga, Iezerul (de la izvoarele Lotrului), Iezerul Latoriţei, Violeta şi Muntinu (de pe Latoriţa). Alte obiective sunt: Peştera Laptelui, Portalul de la gura Peșterii Laptelui, Poarta Soarelui (Muntele Boarneșu), Peștera Mare de la Găuri, dolina Gaura Fusului și avenul Gaura Zmeilor etc.

178 Shares
Share: