Este oficial pe 27 mai voi merge la serviciu. Reîntoarcea la muncă mi se pare cel mai greu lucru de cand am născut. Cu cât se apropie mai tare momentul cu atât golul din stomac mi se pare că se transformă într-un crater. Mă pregătesc psihic de momentul despărțirii de câteva luni, iar pe Emma o antrenez de mai bine de o lună.

Nici nu știu când a trecut timpul. 21 de luni de miracol zi de zi. Și dintr-o dată va trebui să mă despind de puiul meu. Dar trebuie să o las să își ia zborul și ea pare mai pregătită decât mine. Până la toamnă va sta cu mama și bunica mea. Apoi planul este să meargă la grădiniță. Vom vedea și ce ne rezervă Covid până atunci.

Timp de vreo 2 săptămâni i-am tot repetat că așa cum merge tati la serviciu voi merge și eu, iar pe ea o va duce tati la buni și mamaie și o voi lua eu. Deja cand auzea de serviciul lui tati spunea: buni, mamaie. Ca să nu fie desprinderea bruscă am început să o trimit de două ori pe săptămână la mami.

Mai greu este pentru mine. În prima zi era o liniște apăsătoare în casă. Mi-am băut cafeaua în curte la locul de joacă chiar dacă era gol. Iar când am auzit un tren mă uitam de Emma să o iau să fugim pe balcon să îl vedem. Îi plac trenurile și mereu le face cu mâna. De câteva ori pe săptămână mergem la plimbare pâna la calea ferată. Avantajul de a locui in vii. Nu am sunat-o video pentru că mi-a fost frică să nu se pună pe plâns. În schimb am întrebat-o pe mami de nenumărate ori ce face.

Abia așteptam să mă duc să o iau. Îmi imaginam că o să mă vadă și o să sară pe mine. Când colo șoc! Mi-a zâmbit si apoi a continuat ce făcea. După vreo 10 minute și-a adus aminte că am țâțe și a venit repede să sugă puțin. Da este încă alăptată la cerere și n-a plâns deloc nici după sân, nici după mine. Deja este a doua săptămână și pleacă voioasă de acasă. Ar fi vrut să meargă și în restul zielor. Asta în ciuda a tot ce îmi spunea lumea că am ținut-o mult în brațe. Uite că nu s-a învățat așa, uite că nu e lipită de mine, uite că e un copil fericit că este iubit necondiționat și mai ales este un copil indepedent.

Dacă va fi la fel și când va sta 5 zile la buni și mamaie rămâne de văzut. Până atunci mai lucrez cu mine căci mie mi se face tare dor de ea. Pe de altă parte profit și de timpul liber.

196 Shares
Share: