Sunt oltenii mei și mi-e drag de mor că îi pot lăuda. Nu-i cunosc, dar am avut parte de o experiență minunată cu departamentul de relații cu clienții. Și asta după ce ziele trecute povesteam despre unele nefaste.

Am avut nevoie să cumpăr urgent o carte. Eram cu cei mici, care mai erau și foarte obosiți și mi-ar fi fost aproape imposibil să intru în mall, la Cărturești să o iau de acolo. Numai cine are copii mici știe despre ce vorbesc.

Happy female operator with headphones and microphone in blue circle. flat vector illustration isolated on white. girl with headset. consulting, job online, internet. Call center. help line.

Și bang m-a lovit inspirația. Eram aproape de depozitul librărie.net așa că am căutat pe site la ei să văd dacă o au. Bravo, Andra! Era pe stoc și mai ieftin decât la Cărturești. Am sunat într-o doară la numărul disponibil pentru comenzi unde o doamnă foarte drăguță mi-a spus că se poate rezolva o ridicare imediată. Până am ajuns în parcarea lor cartea era scoasă și gata de ridicare.

Mulțumesc, librărie.net! M-ați salvat! După ce am luat cartea am avut parte oricum de un tantrum de toată frumusețea. Nici nu-mi pot imagina cum ar fi fost în mall.

7 Shares
Share: