vacanta cu bebe

Am sărbătorit 6 luni de viață în trei la Căciulata și chiar a fost bine deși multă lume când a aflat că am plecat la drum cu bebelușul s-a minunat. După Revelionul petrecut acasă și vremea asta urâtă care ne ține mai mult în casă simțeam nevoia unei vacanțe deși cu bebe după tine nu prea ai parte de mult “time out”, dar ne-am încărcat bateriile. Plus că nu e prima plecare cu Emma, când avea o lună am fost la București la o nuntă, iar pe la vreo 3 luni am fost la Voineasa și chiar am urcat spre cascada Lotrișor.

Am plecat cu un geamantan plin de lucruri ale Emmei: muuuulte bodyuri pentru că încă are reflux și nu se știe niciodată dacă laptele va rămâne în stomac, paturică, scutece de finet, prosoape, un rucsac de jucării, cărucior, scoica, wrap, sistem SSC, vitamina D3, paracetamol supozitoare, termometru, aleze, zeci de pamperși, gelul de duș pentru bebeluș, colac pentru gât și cu un geamantan pentru noi, asta pentru că hainele lui Lucian sunt foarte voluminoase și am pus și papuci de plastic plus ghete de iarnă.

Când am decis să plecăm planul era să dormim, să ne plimbăm puțin, să dăm câteva ture de bazin, poate să o băgăm și pe Emma la apă (adoră să se bălăcească), poate să fac un masaj de care chiar aș avea nevoie. Vremea și dinții Emmei care încearcă să iasă ne-au dat planurile peste cap.

Am plecat vineri la prânz cu zăpada pe urme, am ajuns la Călimănești pe ploaie și n-am putut ieși afară până sâmbătă după-amiază când noi fetele am făcut o mică plimbare cât Lucian a dormit puțin. Vineri, după ce ne-am cazat, am mâncat, Emma a adormit în brațele tăticului, apoi am făcut cu rândul la Aqua Park. Am lăsat copilul cu tăticul și am dat fuga la apă. Am reușit să mă bălăcesc cam 30 min căci s-a dezlănțuit o cascadă de lacrimi în hohote de plâns. La o așa solicitare am dat fuga în cameră și Lucian m-a înlocuit la piscină. La 7 am mâncat și noi fetele am fugit repede la somn căci Emma deja era mâțâită (are gingiile umflate și cred că o dor, teroretic ar cam trebui să apară dinții), iar Lucian ne-a părăsit…Doar pentru câteva ore. Am fost împreună cu niște prieteni cu care el am stat până la o oră rezonabilă de somn pentru un adult. Eu de când și-a reglat Emma somnul, de pe la 4 luni, sunt în pat mai devreme decât găinile.

Sâmbătă ne-am trezit ca întotdeauna cu cel mai frumos surâs din lume. Nu știu cum cineva se poate trezi așa de vesel. Noi părinții abia deschidem ochii și suntem morocănoși, în schimb Emma, cum a făcut ochi este numai zâmbet. Am luat micul dejun, iar apoi ne-am mai întins puțin în pat. Lucian a dormit înaintea copilului, de fapt, ca să adoarmă minunăția a trebuit să mă echipez corespunzător, adică wrap, transformat copilul în pui de cangur și luat la pas recepția hotelului. Somnul de dimineață numai așa îl servește, alftel plânge, mâțâie dar nu pune geană pe geană. Cei doi companioni au mei s-au odihnit bine, eu sunt obișnuită să fiu cărăuș de oameni mici așa că am așteptat să se trezească și să mergem la bălăceală.

Voiam să mergem la Hotel Orizont unde am descoperit că au apă sărată încălzită. Cum lumea ne-a tot spus să nu o băgăm în apa sulfuroasă am zis că poate încercăm la apă sărată. N-a fost să fie! Hotelul era plin și nu ne-au primit. O bilă albă pentru Orizont. Spre deosebire de complexul Călimănești-Căciulata unde, deșii erau pline toate cele trei hoteluri, primeau pe oricine din afară. Așa că a fost super aglomerat la Aqua Park unde am ajuns până la urmă. Am intrat cu rândul în apă și pentru câteva minute toți trei. La cât îi place de mult apa nu puteam tocmai de ziua ei să o ținem pe uscat, plus că sunt sigură că nivelul sulfului nu este așa de mare, abia dacă se simțea mirosul. Ne-am minunt când am văzut un bebeluș cam de seama Emmei care era înfofolit în timp ce ea era în chiloței. Ba Lucian chiar a comis-o în fața părinților excesiv de grijulii care se uitau la copil și se întrebau ce face. Fără să știe că sunt aparținătorii micuțului le-a replicat: “Ce să facă? Moare de cald!”. S-a prins că sunt părinții când s-au uitat urât la el. După-amiază am plecat la somn.  Emma nu doarme mai mult de 30 min la o repriză de somn așa că noi fetele chiar am ieșit și la o plimbare și l-am lăsat pe Lucian să se odihnească. Pe la ora 18:00 am plecat la masă, iar la 19:00, ca de obicei, eu și Emma am fost în pat. De fapt, am întârziat puțin pentru că servirea a fost extrem de lentă: a durat 20 de min să ne ia comanda și 45 să aducă mîncarea. Lucian, odihnit bine, a mers iarăși la prietenii noștii pe care i-a cinstit cu o bere pentru ziua fetei. Duminică am trândăvit din nou, iar la ora 12 am predat camera. Apăruse soarele și voiam să mergem să facem o plimbare la Olănești, dar până la Vâlcea vremea s-a transformat și am decis să mergem direct acasă.

În concluzie se poate merge cu bebele în vacanță. Pentru o escapadă de week-end Călimănești este super, mai ales dacă aveți copil mai mărișor să îl puteți băga în apă fără griji. Noi am fost cazați la hotelul Cozia, dar vă recomand să alegeți Căciulata sau Oltul. La căciulata au fost cazați prietenii noștri și ne-a plăcut mai mult și hotelul și restaurantul plus servirea. La noi la fiecare comandă ai greșit ceva, plus că v-am zis sâmbătă am așteptat de am albit ca să mâncăm. Sau o posibilă alegere ar fi hotelul Orizont care părea drăguț, am citit reviewuri bune și dacă aveți chef puteți da o fugă și la Aqua Park. Ce e mai nasol e că dacă vrei să pleci la plimbare nu prea ai unde, poate la cascada Lotrișor, dar asta înseamnă să mergeți cu mașina pentru că este la câțiva km de Călimănești.

 

 

 

 

 

59 Shares
Share: