
Ador să călătoresc. Marele meu vis este să câștig la loto și toată viața să mă plimb prin lume. 😀 Dar, să lăsăm visele imposibile și să cobor cu picioarele pe pâmânt. Din februarie 2017 nu am mai fost plecați în vacanță (3 zile de Paște la Olănești nu se pun) și îmi vine să o iau pe pereți, dar am făcut o casă, și peste câteva săptămâni o bebelușă. Visam la o vacanță la mare înainte de naștere, dar micuța a decis să ne strice planurile și să o trimită pe mămica ei la spital din 2 în 2 zile pentru monitorizare.
Iubim Grecia și era destinația aleasă din nou pentru vacanță, dar cum spuneam n-am mai apucat să punem planul în aplicare. Așa că…salivez pe facebook sau instragram când văd prietenii în vacanță. Ca să îmi mai îndulcesc sejurul de acasă am profitat de oferta Dedeman de unde am cumpărat o piscină de 4,5 m diametru și 1,22 m înălțime (numai bună de o bălăceală) la un preț mult sub ce există pe piață. Marea am rezolvat-o, dar ce ar fi Grecia fără mâncare bună, fără un pește pe grătar sau tzatziki.
Așadar, dacă tot stăm la casă putem face grătar oricând și ca să fie treaba treabă am încins cărbunii, am luat câteva dorade, niște legume că tot este sezonul și într-o jumătate de oră, cu tot cu pregătiri, am încropit un deliciu grecesc.
Credeți-mă pe cuvânt că te lingi pe degete! Dacă v-am făcut să salivați să vă spun si cum să le preparați.
Dorada: o curățați bine de măruntaie, o dați cu sare, piper și o ungeți cu ulei de măsline și o lăsați la temperatura camerei până este gata focul. Înainte de a o pune pe grătar îi puneți în interior o felie de lămâie, o foaie de dafin și o crenguță de busuioc, cum stăm la casă am pus multe tufe de busuioc și am pus proaspăt, dar cred că merge și uscat. Apoi le aruncați pe grătar câte 5 minute pe fiecare parte și sunt numai bune de mâncat.
Legumele: dovlecei, vinete, roșii cherry, ceapă, ardei tăiate bucăți de aproximativ 3 cm se amestecă într-un castron cu sare, piper, puțin oregano și ulei de măsline apoi de pun pe frigăruie. Se așează pe grătar pentru 3-4 minute pe fiecare parte.
Tzatziki: câțiva castraveți curățați și dați pe răzătoarea mică, storși de zeamă, se asezonează cu sare și piper, se adaugă iaurt grecesc (eu folosesc de la Lidl), sau un iaurt cât mai gras, se adaugă 3-4 căței de usturoi pisați sau dați pe răzătoare, zeama de la o jumătate de lămâie și 2-3 linguri de iaurt. Eu nu pun mărar pentru că nu îmi place.
Și gata ai iz de Grecia la tine acasă. Dacă mai pui lângă și un pahar de vin alb rece (nu este cazul meu pentru că…bebe) nu-ți mai trebuie nimic.
În plus mă consolez în fiecare seară cu un apus superb. Deh…dacă tot m-am mutat la țară măcar să am priveliște.
Leave a Comment