Cum m-am transformat din blogspot în .ro

Se iau două femei pasionate de ce fac, se discută cu patos şi uite-aşa se schimbă viziunea sau determinarea cuiva. În cazul de faţă a mea, cea mai întreprinzătoare persoană pe care o cunosc, dar la fel de delăsătoare. După ce am aflat că sunt însărciantă am început ca un jurnal online pisicapetocuri.blogspot.com Nu aveam de gând să îl fac public, nici soţul meu nu a ştiut, ci pur şi simplu să îmi aştern gîndurile. Poate mi-era şi dor de scris (sunt fost jurnalist care s-a reconvertit de anul trecut). Dar iată că m-am transformat din blogspot în .ro, am un logo pe drum şi fac brainstorming pentru un slogan.

Toate acestea s-au întâmplat după câteva ceasuri de discuţii cu Ana Nicolescu aka Mămica urbană şi Lavinia Pavel, fondatoarele agenţiei Parenting Pr la ateleriul Digital Parents Talks organizat la Craiova. Discuţiile cu oamenii ăştia minunaţi m-au convins să fac un pas spre “profesionalizare”. Până la urmă ce am de pierdut?! 50 de lei pe care i-am dat pe domeniu, am pierdut eu la viaţa mea mult mai mulţi bani. Stăteam „pitulată“ pentru că am mai cochetat şi cu bloggingul şi am încercat să fac un ziar online. N-a fost să fie şi pentru că sunt delăsătoare şi pentru că nu era scris din inimă. Dar să lăsăm trecutul în urmă şi să privim spre viitor. Sper că de data aceasta o să mă ţină mai mult. De la DPT am plecat megaentuziasmată şi cu multe cunoştinţe noi. Nu a fost prima întâlnire dedicată blogerilor la care am fost, dar cu siguranţă cea de la care am învăţat cel mai mult.

Ana ne-a vorbit despre cum ar trebui să arate un blog, ce ar trebui să conţină şi a facut-o cu atâta convingere încât am decis transformarea din blogspot în .ro, crearea unui logo pentru care îi mulţumesc din suflet minunatei artiste Cristina Dragomir care lucrează de zor la el. Nu în ultimul rând îi mulţumesc soţului meu Lucian care mă ajută cu tranziţia pe .ro, mai ales că nu a bombănit prea tare când l-am rugat.

După Ana, a venit rândul Laviniei să ne împărtășească din cunoștințele ei. Este singurul om care m-a făcut să înţeleg cât de cât cu ce se mănîncă SEO şi am reuşit fără prea mari eforturi să fac aproape toate articolele publicate aici cu bulina verde. Doar la unul mi-am prins urechile și m-am mulțumit cu calificativul OK.

Partea a doua: Cât e averea?

Partea a doua a fost un curs practic de educaţie financiară susţinut de BCR. Pentru că mă consideram o cheltuitoare și jumătate la începutul “lecției” despre bani mi-am dat nota 2. Aveam să descopăr că nu stau așa rău pe cât îmi imaginam și cred că mă situez undeva pe la 7-8, iar dacă voi aplica principiul “plătește-te întâi pe tine” aș reuși chiar să pun niște bani de-o parte, asta dacă “nu-i văd”, căci am încercat un cont de economii la care am acces prin internet banking. Și ghici ce, s-au evaporat la prima criză :D. Așadar, Coralia și Adrian, cei doi traineri de la Școala de bani a BCR  ne-au spus că finanțiștii recomandă ca 20% din câștiguri să le economisim, 50% să le alocăm cheltuielilor curente și 30% să fie pentru sufletul nostru (distracție, cursuri, cărți etc.).

O să spuneți că viața e scurtă și ce sens are să punem de-o parte?! Eu una aș vrea ca la bătrânețe să îmi permit un stil de viață apropiat de cel de acum. Nu sunt de principiul am ieșit la pensie cresc nepoți și astept să mor. Nu nenicule eu vreau să mp plimb, poate chiar să mă mut pe o insulă în Grecia unde să am marea aproape mereu. Fără acumulare de captital se cam duc pe apa sâmbetei planurile mele. Așa că am decis ca din toamnă, până atunci vom avea o mulțime de cheluieli (vine bebe) prevăzute și neprevăzute, să mă apuc serios de economisit. Plus că vom deschide un cont si pentru micuța noastră.

Educația financiară mi se pare că ne lipsește mult nouă românilor și m-am bucurat să aflu că cei de la BCR susțin acest curs pentru oricine este interesat. Sper să meargă cât mai mulți oameni și astfel poate nu o să mai avem așa multe persoane care sunt pline de datorii din care nu mai reușesc să iasă, sau mai grav rămân fără case.

Mulțumesc fetelor Ana și Lavinia, precum și sponsorilor BCR și LIDL care au făcut posibilă întâlinrea.

3 Shares
Share: