A trecut un an și jumătate de când Emma ne umple viața de bucurie. Da o umple rău de tot, mai ales pe a mea. Zici că suntem siameze, nici la baie nu mă pot duce fără ea. Nu mă plâng, ador să petrec timp cu ea, chiar mă gândesc cu groază că în curând mă voi reîntoarce la muncă. Totuși a venit timpul să fac ceva și pentru mine.

Mă gândeam să mă apuc de sală, dar la cât mă aleargă, mă pune să o ridic, să o car în brațe sau în spate pot spune că fac antrenament complet zi de zi. Așa că pică la fix cursurile de improvizație pe care le începe Florin Paraschivu.

Dacă am vreun regret în viață ăla e că nu am încercat să dau la teatru. Pe unde am prins vreun proiect legat de teatru și mi-a permis timpul am zis prezent. Cum spuneam cursurile lui Florin pică la fix. Îmbină puțin și mișcarea, teatrul și sigur mă vor ajuta pe viitor când Emma va pune întrebări incomode. Sper să nu răspund ăăăă, îîîîî…

Dacă nu îl știți deja pe Florin Paraschivu să vă spun câte ceva despre el: a terminat cursurile de actorie ale Facultății de teatru din Craiova, apoi a făcut un master de Regie teatru, la Universitarea din Târgu Mureș. În 2013, a fondat împreună cu câțiva colegi trupa de improvizație “On the spot”. Trupa s-a destrămat, dar el nu s-a dat bătut. În 2017 a lanaat un alt proiect de teatru, “TUBE” sau Theater Underground Burlesque Experimental, precum și o nouă trupă de improvizație TUBE impro team.

Ce este improvizația?

Vi s-a întâmplat să să aveți o discuție care nu s-a terminat chiar pe placul vostru și după câteva ore să vă vină în minte o replică bună? Și nu-i așa că v-au apucat nervii mai rău atunci? Ei cam asta este improvizația. Abilitatea de a compune spontan un discurs, o piesă muzicală, adaptarea imediată la situații reale sau imaginare.

Și ca orice pe lumea asta și improvizația se poate învăța, iar capacitatea de a improviza vă poate ajuta în orice situație de zi cu zi: de la o replică de agățat, până la relații de afaceri, sport, marketing, comunicare.

Putem spune că improvizația este undeva între actorie și dezvoltare personală. La cursurile de improvizație se lucrează la dezvoltarea încrederii, a ascultării active, a capacității de a colabora și de reacționa spontan.

Dacă vă tentează, vă puteți înscrie aici. Cursul se prezintă sub forma unui modul de lucru de 1h45’ săptămânal – 4 ședințe lunar, timp de două luni ce va avea loc în fiecare sâmbătă de la ora 13:00. Prețul unui curs este de 50 lei/ ședință, sau abonament 4 ședințe – 149 lei.

146 Shares
Share: