iritatia bebelusului

Dacă tot v-am povestit despre crema anestezic să o țin tot cu cremele salvatoare. De data asta este despre remedii pentru fudul iritat al bebelușilor. Toată lumea recomandă Bepanthen sau Sudocrem așa că atunci când am ajuns la Bebe Tei, înainte, de naște am cumpărat 2 Benatnthen mari (am gasit la jumătate de preț față de alte farmacii) și un Sudocrem să fie la nevoie. Ziceai că vine sfârșitul lumii și nu o să mai ajungem în veci la o farmacie.

Și nevoie a fost…După o săptămână în spital, timp în care am curățat-o numai cu șervețele umede, Emma a făcut o iritație de toată frumusețea, deși după fiecare schimb de scutec i-am dat cu Bepanthen. Acasă am trecut pe Sudocrem; ne zisese toată lumea că e foarte bun în cazul iritațiilor grave. Deja avea rană, carne vie. Degeaba am apelat la artileria grea, nu s-a ameliorat cu nimic. Am primit din Italia o cremă tot pe bază de oxid de zinc, folosită pentru răni. Nici asta nu a făcut mare lucru.

Fundul Emmei arăta cumplit. Nu  mai știam ce să fac. Trecuseră două săptămâni și era groaznic. Am căutat leacuri băbești așa am ajuns la ulei fiert și răcit. Nici ăsta nu a ameliorat rănile. Medicul de familie, precum și un neonatolog ne-au zis să îi dăm cu Nidoflor că are și antibiotic. Mai rău i-a făcut. Am primit o cremă de la Klorane, nici aia nu a avut vreun efecte. Eram deja disperați. O mătușă de-a soțului ne-a povestit că ea la unul din copii a scăpat cu o cremă pe bază de petrol alb din Canada. Am rude, i-am rugat să îmi aducă o cutie. Mi-au adus-o pe cea mai mare pe care au găsit-o. Și asta a dat rateu.

Soțul îmi tot zicea de crema de gălbenele. Mie mi se părea prea banală, dar în disperare de cauză am încercat-o și pe aia. În 3 zile s-a ameliorat considerabil, iar in maxim o săptămână nu a mai avut nimic fata. De atunci folosim numai crema de gălbenele și nu am mai avut probleme. 4 lei, atât costa o cutie care te ține destul de mult. Până să ajungem la ea am investit câteva sute de lei în alte creme de care ne tot împiedicăm prin casă. Bepanthenul o să-l folosesc probabil când o să-mi bat din nou tatuajul care are vreo 16 ani și s-a cam decolorat. Restul trebuie să le dau că ocupă loc degeaba. Dacă vă confruntați cu iritații de care nu mai scăpați apelați cu încredere, crema de gălbenele românească, nu cea din Germania (avem și din aia). Iar dacă urmează să faceți un copil nu cumpărați creme ca haplea, așa cum am făcut noi căci e posibil să nu le folosiți chiar dacă sunt la superpreț.

71 Shares
Share: