Cum am reușit să țin copilul departe de tehnologie

Emma are 2 ani și 8 luni și nu știu dacă, adunat în toată existența ei, s-a uitat 10 ore la televizor. Se poate să crești copilul fără tabletă, televizor și alte gadgeturi? Da, dar este foarte greu. Mai ales în primii ani când micuțul te solicită mereu și tânjești după o cafea băută în liniște sau o jumătate de oră a ta. Se poate rezolva rapid cu niște desene, dar pe termen lung nu cred că asta este soluția.

Despre timpul la ecrane recomandat pe vârste răul pe care îl poate face tehnologia în primii ani am mai scris aici. Am fost consecventă și am ajuns la aproape trei ani cu foarte puțin acces la tehnologie. Îi place să vadă poze cu ea așa că îi arăt câteva pe telefon, iar desene animate vede cam 10-15 minute o dată de săptămână. În restul timpului o implic în activitățile casnice (am reușit să o fac orodonată, lucru pe care nu îl reușesc cu mine), citim, colorăm , dar cel mai mult ne place la plimbare.

Deși am ajuns la concluzia că sunt om de apartament, în pandemie am ajuns să apreciez mai mult faptul că locuim la țară. Ne trezim în ciripit de păsărele pe care le admirăm de la distanță, avem vii și dealuri prin care ne putem plimba liniștite, studiem lighioanele pământului și bineînțeles nu ratăm nicio baltă. O zi întregă am încercat să dăm de un fazan pe care îl văzusem la un moment dat în zbor. Doamne ce bun ar fi fost un binoclu!

Până acum nu am luat unul pentru că mi s-a părut totuși prea mică, dar cum se apropie ziua ei am început căutarea de cadouri pentru copii. Nu îi cumpărăm jucării prea des și atunci când o facem luăm lucruri care să îi dezvolte creierașul (puzzle, jocuri de logică). În schimb, investim mult în cărți. Le adoră! Atât cărțile de povești, cât și cele educative. Îi place tare mult să îi citesc despre animale și plante așa că un binoclu mi se pare un cadou minunat. Îmi doresc să îi luăm ceva din categoria “jucării exterior copii” și în plus vom putea studia mai bine natura și zecile de păsări pe care le vedem sau nu prea din zonă. Plus că avem în general cel puțin două ieșiri cu cortul vara și alte excursii în timpul anului. Deci clar va fi unul dintre obiectele ce nu trebuie să lipsească din bagaj. Și sincer mi-ar plăcea și mie.

Din search în search am dat de site-ul binoclu-copii.ro, care așa cum îi spune numele este specializat în vânzări binoclu copii. Aici poți găsi cele mai interesante și calitative binocluri încadrate la categoria “jucării copii 3 ani +” care previn rănirea accidentală a ochilor, oferă cel mai bun zoom la cea mai înaltă calitate vizuală, iar fiecare pachet conține mai multe obiecte utile îngrijirii și utilizării binoclului. cadoul l-am găsit, mai trebuie să alegem culoarea căci ieri îi plăcea galbenul, astăzi culoarea preferată este roșu. Nu prea e constantă fata mea și mi-e că până în iulie iar se sucește.

108 Shares
Share: