Pandemia m-a făcut să apreciez mai mult faptul că stau la casă, în afara orașului. Nu toți părinții au fost așa norocoși și multora “le-au mâncat urechile” copiii în cei 2 ani de izolare. Așa că de 1 iunie sigur abia așteaptă și părinții și copiii să petrecă împreună. Dacă nu aveți deja planul făcut iată câteva opțiuni pe care le aveți în Oltenia.

Craiova și împrejurimi

La Craiova pe 27 mai încep Zilele Craiovei și au fost organizate o mulțime de evenimente, multe dedicate copiilor. Printre ele menționez atelierele organizate de Teatrul pentru Copii şi Tineret Colibri unde cu siguranță vom ajunge și noi. În perioada 27 mai-1 iunie esplanada teatrului devine Candy Land, iar programul îl găsiti aici.

În această perioadă atât în centrul orașului vor fi organizate o mulțime de evenimente, iar sâmbătă și duminică vor concerta Byron, Proconsul, Delia, No Antidote, Nicole Cherry, DJ Project, Carla’s Dreams. Programul complet al Zilelor Craiovei îl găsiți aici.

De asemenea, de 1 iunie, RAADPFL va organiza ziua porților deschise la serele și la Grădina Zoologică din Parcul Nicolae Romanescu din Craiova, în intervalul orar 09.00-13.00. Cei mici vor putea să descopere etapele plantării unei flori, de la stadiul de sămânță și până la înflorire, iar la Grădina Zoologică vor avea posibilitatea să hrănească maimuțele și să afle de la reprezentanții grădinii povestea animalelor pe care le au în îngrijire.

La Centrul de echitație R&R Podari va începe petrecerea copiilor la ora 12 și va ține până la ora 22. Micuții vor avea parte de magie, plimbare cu trenulețul, plimbare cu ponei, animatori, jocuri distractive, baloane modelabile, tobogane gonflabile. Detalii aici.

Și la Green Magic Space – Spațiu recreativ Beharca se anunță evenimente pentru copii. Intrarea este liberă, dar trebuie făcută rezervare. Detalii aici.

La Electroputere Mall copiii sunt invitați în perioada 27 mai-1 iunie să-și coloreze propriul oraș din viitor, iar de ziua copilului vor avea parte de surprize din partea organizatorilor. Detalii aici.

Dacă aveți un copil sportiv din fire, cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, poate vă face cu ochiul evenimentul Dechatlon. Detalii aici.

Târgu Jiu și împrejurimi

La Târgu-Jiu copiii sunt sărbătoriți la Shopping City Târgu Jiu unde vor avea parte de demonstații cu karturi, teatru de păpuși sau parada mascotelor. Programul aici.

Dacă aveți un copil pasionat de pescuit îl puteți înscrie la concursul “Micul pescar” organizat de Primăria Rovinari în colaborare cu Balta Cocorenilor. Detalii despre eveniment găsiti aici.

Dacă aveți chef de o plimbare este posibil să fie deschisă Transalpina. Drumari au început deszăpezirea, dar totul depinde de cum va fi vremea în următoarea perioadă, a declarat prefectul de Gorj pentru publicația accentingorj.ro.

Râmnicu Vâlcea

Mămicile din Vâlcea au preluat inițiativa și organizează o vânătoare de comori “Pe urmele cavalerilor lui Mircea cel Bătrăn“, în parcul ce-i poartă numele domnitorului. Informații despre eveniment aici.

Copilăria va fi sărbătorită la Shopping City Râmnicu Vâlcea cu tematica “Misterele oceanelor”. În prioada 1-5 iunie va fi organizată o expoziție interactivă, iar pe 1 iunie va avea loc și un spectacol. Programul complet aici.

În parcarea mall-ului găsiți și Circo Aquatico despre al cărui spectacol am scris aici.

Drobeta Turnu Severin

Palatul Culturii Teodor Costescu va organiza o serie de activități sprotive în Parcul De Agrement Crihala.

56 Shares
Share: