Bucurie în Mișcare

Am cunoștințe care mă sună să mă întrebe de endocrinologi sau alți speciști pentru copiii lor ajunși cu mult peste greutatea normală. Asta după ani în care le-au dat tot ce au vrut să mănânce: hamburgeri, pizza, chipsuri, prăjituri, orice este nesănătos și gustos. Nu mă înțelegeți greșit și mie îmi place junk food-ul, dar îmi dau seama că nu este sănătos și o să încerc să feresc cât pot de mult copilul meu de acest tip de mâncare. În același timp așa sper să mă feresc și pe mine.

Cum spuneam sunt mulți părinți care nu dau prea mare importanță alimentației copiilor, iar apoi dau din colț în colț că sunt prea grași. Așa se face că România a ajuns pe locul doi din Europa la obezitatea infantilă. Statisticile sunt îngrijorătoare, copiii noștri mănâncă prost, haotic și uneori pe fond nevos. Cu cât cresc în greutate cu atât crește presiunea asupra lor, știm prea bine că fenomenul bullying este tot mai prezent. Și uite așa pe fond emoțional copilul mănâncă mai mult și mai mult. Din păcate nu avem niciun program național de prevenție a obezității, iar în școli educația nutrițională nu există. Ba mai mult nici sport nu prea se mai face, iar mulți părinți caută să îi scutească de orele de sport și preferă să „antreneze creierul“  în locul mușchilor.

Sper ca la un moment dat lumea să conștientizeze că trebuie să avem grijă nu numai de creier, dar și de corp. Și campania „Bucurie în Mișcare“ a Asociației 11even, sprijinită de Kaufland România nu face decât să mă bucure. Este vorba despre cea mai mare campanie de promovare a mișcării de masă din din țara noastră, dedicată atât adulților cât și copiilor.

În perioada 5 mai – 10 iunie 2018, Bucurie în Mișcare va avea loc în 12 orașe din România: Roman, Timișoara, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Deva, Slatina, Galați, Ploiești, Craiova, Bacău și Arad.

Cred cu tărie că adulții trebuie să fie un exemplu pentru copii, altfel nu o să îi convingă nici să facă sport, nici să mănânce sănătos. Așadar, sfatul meu este să vă îmbrăcați sport, să luați de mână copilul pe 1 și 2 iunie, căci atunci va avea loc evenimentul la Craiova, și să mergeți în Piața Mihai Viteazul.

Veți putea lua parte la zeci de activități, împărțite astfel:

 1. Jocuri și concursuri pentru copii și familie;
  2. Competiții sportive;
  3. Careul cu jocuri pentru cei mici;
  4. Scena cu demonstrații sportive, muzică și dans;
  5. Jocuri de team-building;
  6. Crosul Bucurie în Mișcare;
  7. Crafturi, jocuri diverse și facepainting;
  8. Zona cu bunătăți
  9. Zona de relaxare și testare a unor produse destinate mișcării.

Chiar și eu cu burta mea cea mare o să dau și eu o talpă pe la eveniment. Sper să fim cât mai mulți.

 

 

 

2 Shares
Share: