Am descoperit o cremă magică pentru vaccinare sau injecții fără dureri

Pe 26, Emma a împlinit 4 luni. Cadoul ei a fost…un vaccin, de fapt două. La cele de două luni a fost teroare, a plâns mult la fiecare. Nici măcar la sân nu s-a liniștit o perioadă. Și cum de data asa vaccinarea a picat fix de ziua ei am tot căutat o soluție pentru atenuarea durerii. Și am găsit-o. Crema magică se numește ROMLA!

Deși multă lume crede că bebelușii nu înteleg, eu sunt convinsă că îi subestimează. Ziele trecute când mi-a fost rău de credeam că o să cad din picioare am rugat-o să stea liniștită și chiar a fost super cuminte. Așa că, atunci când am plecat la doctor am discutat cu ea ce se va întâmpla. I-am explicat că vom merge la medic, unde o să o dezbrac, o să o cântărim, iar apoi doamna doctor o să o asculte cu stetoscopul și o să îi verifice gâtul. După ce va fi declarată sănătoasă doamna asistentă îi va face  două vaccinuri în piciorușe ca să rămână sănătoasă și să nu se îmbolnăvească. I-am spus că deși la două luni a fost neplăcut de data aceast sper că nu va mai fi așa deoarece am luat o cremă cu anestezic care va amorți pielea și nu va simți durerea. Nu i-am promis că nu o va durea pentru că nu eram convinsă de acest lucru, iar eu când promit ceva mă țin de promisiune. Aș fi putut-o face, căci Emma chiar nu cred că a simțit durerea.

Cu o oră și ceva înainte, de a pleca la doctor (recomandarea de pe prospect este de minim 60 minute), am aplicat pe ambele picioare cremă într-un strat mai gros și am pus un plasture deasupra. Crema nu trebuie să intre în piele, ci trebuie doar aplicată pe piele.

A fost zi de înțepat pentru amândoi copiii mei

Am fost întâi cu pisoiul la doctor. Fluffy are o afecțiune pulmonară din cauza căreia în fiecare lună începe să tușească așa că trebuie să facă o injecție care îl ajută. Apoi am fost cu Emma. Recunosc, am intrat cu inima îndoită, dar totul a decurs foarte bine. A stat cuminte la examinarea doamnei doctor, iar la înțepătură nu a zis nici pâs. A scâncit puțin după ce a intrat serul în picior, probabil a fost un disconfort ceva. Crema asta este MA-GI-CĂ! Să nu vă mai spun că nu am aplicat-o chiar unde trebuie. Vaccinul se face pe exteriorul pulpei, iar eu am aplicat-o spre interior, așa că înțepătura a fost cam la granița cu crema. Chiar și așa se pare că și-a făcut treaba.

Deci v-o recomand cu toată încrederea. Neapărat să o testați pe mână pentru a vedea dacă aveți cumva alergii la lidocaină sau prilocaină, cele două substanțe active. De asemenea, fiind un medicament are mai multe atenționări și interdicții de aceea vă sfătuiesc să discutați cu medicul înainte de a o folosi și neapărat să citiți prospectul.

P.S. De vaccinare am scăpat ușor, după însă a fost dezastru. Emma a fost și la puseu de creștere și a fost o miorlăită.

61 Shares
Share: