120 de grame de speranță

De la extaz la agonie nu e decât un fir subțire. La începutul anului două linii roșii ne-au dat viața peste cap. Extaz! În sfârșit aveam să fim părinți. A început un lung șir de investigații și numărătoarea săptămânilor. Burtica creștea, eu nu am avut parte de stări de rău, de pofte nebune l-am scutit pe soțul meu (îi promisesem că o să îl trimit noaptea, în februarie după fragi proaspeți), nici cu mirosurile nu am avut probleme.

Totul bine și frumos până în săptămâna 28. Minunea noastră era prea mică. Ce e de făcut? Au început frământări, nopți nedormite, gânduri negre (soțul poate face cele mai sumbre scenarii) și două săptămâni de așteptare pentru o nouă măsurătoare. La 30 crescuse avea cu 93 de grame mai mult, nesemnificativ…Agonie! Conform calculelor ecografului raportul greutate vârstă era și mai prost decât la 28 de săptămâni. Doamna doctor ne-a rechemat peste o săptămână la măsurătoare, am făcut iar analize, ecografic nu se vede nimic în neregulă, la testul non stres totul este bine și totuși fetița noastră nu crește.

În tot acest timp dă-i și caută pe net posibile cauze. De aici certuri pe pisoi: deși am tot făcut analiza de toxoplasmoză și de fiecare dată a fost negativă ar putea fi una dintre cauzele restricției de creștere a bebelușei. Da ar putea fi, dar până nu iasă rezultatul de ce să ne panicăm, mai ales că toxo poate afecta grav bebele?Între 28 și 30 de săptămâni am avut o perioadă grea la muncă, ore suplimentare, stres mult, poate nu i-a priit fetiței. Eu mereu am încercat să văd jumătatea plină a paharului, să fiu optimistă și acest lucru m-a ajutat să trec prin momente dificile din viață. Jumătatea mea însă, pesimist din cale-afară a fost la un pas de depresie. Colac peste pupăză duminică am făcut o reacție adversă la dexametazonă și m-am trezit roșie toată. Luni însă aveam să avem parte de 120 de grame pline de speranță: micuța noastră a luat în 6 zile 120 de grame, este încă puțin, dar este o creștere în greutate. Plus că toate investigațiile au ieșit bune. Încă nu am primit rezultatul analizei de toxoplasmoză și nici al anticorpilor anti RH (am RH negativ), dar soarele răsare pe strada noastră. Chiar și tăticului panicat i-a venit inima la loc și așteptăm să treacă săptămâna și să o măsurăm iar. Până atunci mi-am propus să lenevesc, să ascult muzică și să citesc. Cu un asemenea tratament nu cred că pot da greș.

97 Shares
Share: